Máshol ingyen utazhat az Uberrel - mutatjuk, hogyan

Vezető nélküli, speciálisan átalakított Volvóval is utazhat az, aki Ubert rendel az Egyesült Államokban, Pittsburgh belvárosában. Az autó a szokásos app használatán keresztül érkezik, azonban véletlenszerűen, viszont ezért az útért semmit sem kell fizetni majd - írja a hvg.hu a Bloomberg hírére hivatkozva.
Napi.hu, 2016. augusztus 20. szombat, 10:21
Fotó: Napi.hu

A vezető nélküli autók egyelőre speciálisan átalakított Volvo XC90-es lesznek, ezek már több tucatnyi érzékelővel, kamerákkal, lézerekkel, radarral és GPS-szel felszerelve érkeznek a gyárból az Uberhez. Aláírtak egy 300 millió dolláros szerződést is arról, hogy 2021-ig a Volvo teljesen önvezető autókat fejleszt az Uber részére - írja a lap.

Mivel egyelőre tesztüzemről van szó, jól képzett mérnök is ül az autóban, aki azonnal képes beavatkozni, ha probléma adódna. Az önvezető autó ugyanúgy a szokásos app használatán keresztül érkezik, azonban véletlenszerűen, viszont ezért az útért semmit sem kell fizetni majd. A tervek szerint a vezető nélküli autóban később is sokkal olcsóbb lesz az utazás.

HOZZÁSZÓLÁSOK