A Lengyel Árusító Társaságok kezdeményezésére automatákból lehet majd beszerezni az arcmaszkokat - adta hírül a Rzeczpospolita. Ezek a maszkok baktériumellenes folyadékkal és egyszer használatos kesztyűkkel először Varsóban és Krakkóban jelennek meg az automatákban. Ez az újítás az automaták üzemeltetőiek túlélését is szolgálja.

E cégek ugyanis jelenleg ez a csőd szélén állnak: a gépek kihasználatlanul állnak pályaudvarokon és az iskolákban. A vállalkozások vezetői egy ideje keresték a módját, hogyan tudnák visszacsalogatni a vásárlókat. Közülük nyolc lekésett az újításról, ugyanis az elmúlt hetekben már csődbe ment. A többiek úgy vélik, ez az ötlet új korszak kezdetét jelentheti az ágazatban - maszkokat az épületeken kívüli automatákban is kínálják majd.

Persze nem hiányoznak azok a hangok sem, amelyek szerint a maszkok drágák - egy darab 8,8 zlotyba (680 forint) kerül. Az automatás vállalatok szerint azonban nem lehet összehasonlítani a mostani árakat a járvány előttiekkel, mert manapság hiánycikk az arcmaszk, illetve a fertőtlenítő folyadékhoz szükséges műanyag palack.

Lengyelországban néhány nap múlva kötelezővé teszik, hogy az emberek közterületeken arcmaszkot hordjanak, így az automatások nagy üzlet előtt állhatnak.