Több ezer éves kínai-magyar barátságról beszélt Matolcsy

Több ezer éves barátság köti össze a kínai és magyar népet, a két országot pedig 70 éves diplomáciai kapcsolat, most pedig új korszakot, "Eurázsia korszakát éljük" - mondta Matolcsy György MNB elnök az MTI tudósítása szerint, amikor megnyitotta a Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatai felvételének 70. évfordulója alkalmából rendezett képkiállítást csütörtökön, Budapesten, a Bölcs várban.
Szepesi Anita, 2019. július 11. csütörtök, 21:59
Fotó: MTI Fotó

Az MNB elnöke kiemelte: az Orbán Viktor miniszterelnök által évekkel ezelőtt meghirdetett keleti nyitás, és a kínai kormány Egy övezet, egy út kezdeményezése egybecseng, erősíti a két ország gazdasági-pénzügyi kapcsolatait.

Új kapukra, új kezdeményezésekre van szükség az elmúlt 70 évben elért eredmények megőrzése érdekében, hogy ezek mentén tovább erősödjenek a Kína és Magyarország közötti gazdasági, pénzügyi és kulturális kapcsolatok - tette hozzá.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az innovációt, a tudománypolitikát, a digitalizációt említette azon területek közül, amelyekben sokat tanulhatnak a magyar szakemberek a kínai szakemberektől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.07.12 09:53

Elkeserítő, hogy komoly témát egy zökkent agyu visz, többezer éve még azt se tudták, mi a barátság, meg mi a kínai, mi a magyar stb, nyalással próbál jó pontokat szerzni, de ennek is van határa, putyinnál beszáéhetne a megbonthatatlan orosz magyar barátságról, amit az elmult 100 évben halottak milliói és az orosz nép kiirtására irányuló kísérlet diszít. Nem lenne jobb, ha csendben lopna, mint pintérsándor és magánosítaná a közpénzt magának és családjának, mint másik törpe példaképe és parancsolója.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2019.07.12 08:47

Igazán röhejesnek hangzik a műveletlen Matolcsy szájából a több ezer éves magyar - kínai barátságra való hívatkozás (ami a csecsemők fenekén lévő piros pontból levezetett magyar - japán rokonság orbitális baromságához méltó).
Mondja ezt akkor, amikor magyarok őstörténetét kutató régészek és DNS elemzők véleménye sem egyezik meg.
Talán Közép- Ázsiából indultunk, és úgy ezer év alatt keltünk át az Uralon.
Itt találkoztunk a két meghatározó kultúrával, a szamojéddal és a finnugorrral, és alakult ki a jelentősebb törzseknél az egységes magyar nyelv. Aztán jött a Kazár kaganátus.
Tovább nem folytatom. Csak azt akartam mutatni, hogy semmi közünk a kínaiakhoz,
csak eszerint a nagyon hülye, hagymázas főtolvaj, Matolcsy szerint!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html