Matuzsálemi korú nyugdíjasok miatt áll a bál Görögországban

A papírjaik szerint a 110. életévüket betöltött, ám a gyanú szerint már elhunyt nyugdíjasok ügyében nyomoznak Görögországban, akik után még mindig ellátást fizetnek.
MTI-Eco, 2010. augusztus 27. péntek, 10:55
Fotó:

Fantomnyugdíjasok után nyomoznak Görögországban. A hatóságok arra próbálnak rájönni, hogy a gyanús esetek közül melyikben lehet szó csalásról. Szép számmal vannak ugyanis olyan magas korúak, akik papírjaik szerint betöltötték a 110. életévüket, és még mindig kapnak ellátást. A gyanú szerint azonban előfordulhat, hogy a nyugdíjas már rég elhunyt, családja azonban még felveszi a havi juttatást. A görög bürokrácia útvesztőiben találtak olyan esetet is, amely szerint egy személy 1954 óta kap nyugdíjat.

Andréasz Loverdosz munkaügyi miniszter bejelentése szerint az illetékes hatóságok már elrendelték a vizsgálat lefolytatását. A nyomozás során egyelőre 321 olyan ügyre derült fény, amelyben az ellátott halála után is felvették a neki járó összeget. A legtöbb esetben a családhoz került a pénz. A munkaügyi minisztérium szerint a lassú ügymenet miatt előfordul, hogy akár hét évig nem fut át a nyilvántartási rendszeren, hogy a nyugdíjas elhunyt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.08.27 11:35

Japánban is nyomoznak, ( a legöregebb nyugdijjast akarták megajándékozni, de elég rossz állapotban volt már vagy 30 éve...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html