MÁV: a vihar átírta a nemzetközi menetrendet

A viharos időjárás áítrja a nemzetközi vonatok menetrendjét, a Magyarországról induló járatok is érintettek.
Csernátony Csaba, 2020. február 10. hétfő, 09:13
Fotó: Getty Images

A külföldi vasutaktól kapott tájékoztatás szerint a viharos idújárás miatt a német vasút hálózatán a távolsági forgalom vasárnap 18 órakor leállt - közölte a MÁV.

A németországi vasúti közlekedési korlátozásokról a DB honlapján található információ. Hétfőn a cseh vasút területén is várhatóak korlátozások az időjárási helyzettől függően, a ÈD tájékoztatása szerint kedd estig a viharok fennakadásokat okozhatnak a vonatközlekedésben.

A MÁV tájékoztatása szerint a Magyarországról Csehország felé közlekedő Hungária EuroCity (EC 172) legfeljebb Berlinig közlekedik. A hétfő reggeli Hungária EuroCity (EC 173) Hamburgból nem indul. A Prágától Budapestig tartó útvonalán való pótlásáról a cseh vasút még nem adott tájékoztatást.

Az Ausztria felé közlekedő járatok közül a Salzburg-München átmenetben közlekedő Railjet vonatok Münchenig közlekednek, ebben a viszonylatban nincs korlátozás. A müncheni Kálmán Imre EuroNight (EN 462, EN 463) is teljes útvonalán közlekedik.

A nemzetközi járatokat érintő információkat a MÁV folyamatosan frissíti a saját honlapján a Mávinform hírei között és a Mávinform Facebook-oldalán.

HOZZÁSZÓLÁSOK