May óvatosan bánna Putyinnal

Az Európai Uniótól való távolodás után az Egyesült Államokkal venné szorosabbra viszonyát Nagy-Britannia, hogy geopolitikai erőtere ne gyengüljön. Épp ezért szimbolikus, hogy Theresa May az első vezető a világon, aki Trumphoz utazik hivatalos programra.
Papp Zsolt, 2017. január 27. péntek, 08:48
Fotó: MTI/EPA

A brit miniszterelnök a republikánusok philadelphiai rendezvényén beszélt, ahol elmondta, hogy az Oroszországgal való viszonyban bölcsességet meríthetünk Reagan elnök idejéből, amikor a Gorbacsovval való tárgyalások idején tartotta magát a mondás: "megbízni, de ellenőrizni". Putyinnal kapcsolatban most a "szerződni, de óvatosan" taktikája lehet a tanácsom - tért ki Theresa May a fagyos orosz-amerikai viszonyra, ami Obama elnökségének a végére hidegháborús szintűre romlott - írj az euronews.

A legfontosabb intézménynek a nemzetállamnak kell lennie. Az erős nemzetek erős intézményrendszert képesek működtetni, ami a nemzetközi partnerség alapját teremti meg. A nemzetek közötti együttműködés pedig a világ stabilitását adja - magyarázta Theresa May.

Theresa May emlékeztetett rá, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia két olyan ország, amelyik védelmi költségvetéséből jelentős összegeket fordít más országok védelmére. Félórás beszédében kitért a közel-keleti konfliktusokra és Iránra is. Trump többször hangoztatta, hogy újratárgyaltatná az Iránnal kötött nukleáris egyezményt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Milcsi88, 2017.01.27 13:24

A Washington Post írja, h holnap, szombaton Trump és Putyin telefono fognak beszélni egymással!
https://www.washingtonpost.com/world/trump-putin-to-speak-after-months-of-speculation-over-kremlin-interference/2017/01/27/26940f78-e473-11e6-879b-356663383f1b_story.html?utm_term=.09b7b13ac07c
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Szalay_Miklos, 2017.01.27 11:39

Apropó, itt egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

(A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2017.01.27 09:21

" tért ki Theresa May a fagyos orosz-amerikai viszonyra, ami Obama elnökségének a végére hidegháborús szintűre romlott "
Persze a liberálisok szerint egy III. világháború amiben röpködnek az atomrakéták teljesen OK.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html