Magyar idő szerint fél négykor a CNN hírcsatorna Barack Obamát hirdette ki Ohio győzteseként. Ohio jelentőségét nem lehet túlbecsülni, mivel egyetlen republikánus jelölt sem lett még elnök a közép-nyugati állam meghódítása nélkül. Virginia és Indiana eldönthetetlenül szoros. Ugyanakkor Obamának önmagában Ohio is elég lenne, ha hozza Ohio-t és John Kerry 2004-es demokrata jelölt győztes államait.

Ezek közül Pennsylvaniát már korábban beírták a demokrata jelölt mellé, így Florida bebiztosításával már most kijelenthető lenne Obama győzelme. Márpedig Floridában Obama továbbra is vezet, igaz, egyre kisebb előnnyel. Másrészt viszont a feldolgozottság aránya meghaladja az 50 százalékot. Obama minden jel szerint behúzhatja a nyugati partot, ami pedig már elégséges lehet a győzelemhez.

A CNN számításai szerint Obamának ez utóbbiak nélkül is 194 elektori szavazata van, McCainnek 69, miközben a győzelemhez 270 kell. Egy hasonló számítást vezetett le a CNN adásában John King is: szerinte McCain innen nem nyerhet.

Legközelebb reggel jelentkezünk a friss elnökválasztási hírekkel.