Az EU állampolgárai 50 évesen még további 18, 65 évesen pedig még plusz 9 egészségben eltöltött évekkel számolhatnak az Eurostat szerint. A legtöbb egészséges életévre, azaz több mint 70 évre mind a férfiak, mind a nők Svédországban és Máltán (70 illetve 71 év) számíthatnak, de Luxembourgban, Görögországban és Írországban is magas ez az érték - ezekben az országokban a nők 67 a férfiak 66 egészséges évre számíthatnak születéskor. A legkevesebb, 52 egészégben eltöltött életévre ezzel szemben a szlovák nők és férfiak számíthatnak, de a szlovének esetében is csak 54 egészségben eltöltött évvel számolhatnak a nők és a férfiak. Magyarországon a nők 59, a férfiak 58 egészségben eltöltött évvel számolhatnak.

Ötven éves korban Svédországban a nők további 26, míg a féfiak további 25 egészségben eltöltött évre számíthatnak, de Máltán (mindkét nem esetében 23 év), Dániában (mindkét nem esetében 22 év), valamint Luxembourg, Írország és az Egyesült Királyság lakói számíthatnak (nők esetében 22, férfiak esetében 21 év). A legkevesebb egészséges évre 50 évesen a szlovákok számíthatnak, akik plusz 10 egészségesen leélt évvel számolhatnak. A magyar nők 14, a férfiak 13 egészségben leélt évre számíthatnak 50 évesen az Eurostat statisztikája szerint.

Hatvanöt éves korban a várható egészségben leért évek száma szintén Svédországban a legmagasabb, ahol a nők 15, míg a férfiak 14 évvel számolhatnak. A legkevesebb további egészséges életévvel viszont itt is a szlovákok számolhatnak - a nők plusz 3, a férfiak plusz négy évvel. Magyarországon a férfiak és a nők esetében is 6 további egészégben leélt évre lehetett számítani 65 éves korban a 2011-es adatok alapján.