Újabb medvetámadás - a férfi súlyos állapotban került kórházba

Súlyosan megsebesített egy mezőn dolgozó 53 éves férfit egy medve a székelyföldi Csíkszentkirály határában - írta az MTI a Maszol.ro portálra hivatkozva.
Szepesi Anita, 2018. szeptember 22. szombat, 09:42
Fotó: Shutterstock

A férfi a falu határától mintegy 800 méterre készítette elő a szénát bálázásra, amikor a támadás történt. Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke videofelvételt tett közzé a közösségi oldalán, melyen az egész felsőtestén, karjain és az arcán is bekötözött áldozat a kórházi ágyon nyilatkozva elmondta: azt hallotta, hogy ugatnak a kutyák, hozzájuk közelített, amikor a bokrok közül egy anyamedve támadt rá.

Korábban a minisztérium a veszélyes bocsos medvéknek csak az áttelepítését hagyta jóvá, ezt azonban az érintett vadásztársulatok a szükséges felszerelés és szaktudás, illetve befogadó fél hiányára hivatkozva nem hajtották végre. Borboly Csaba arra figyelmeztetett a közleményben, hogy továbbra is megoldatlan a bocsos medvék elszállítása, mert szinte lehetetlen egy időben több állatot befogni.

Ezen a héten ez volt a második eset, hogy medve támadt emberre Hargita megyében. Az év eleje óta 11 személy került kórházba a székelyföldi megyében medvetámadások következtében.

Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 medve él, és a medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány, a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.09.22 11:17

ki kell nyirni ezeket a dögöket a barlangi oroszlánnal már végeztek elődeink, a medvéket kihagyták, pedig a füstölt medvetalp isten kaja lehet Old Shatterhand mesélhetne róla eleget
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html