Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Januárban 3,7 százalékkal nőtt az olasz ipari termelés az előző havihoz képest, szemben a piacok által várt 1,6 százalékos növekedéssel. Decemberben 2,6 százalékkal csökkent az ipari termelés Olaszországban. Novemberben nem változott az ipari termelés az előző havihoz viszonyítva - idézi az MTI a jelentést.

A fogyasztási cikkek termelése 2,6 százalékkal nőtt januárban az előző havihoz képest, a beruházási javak termelése 4,1 százalékkal emelkedett, az alapanyagok termelése 3,3 százalékkal nőtt, az energiatermelés pedig 1,3 százalékkal emelkedett.

Az egy évvel korábbitól 0,1 százalékkal maradt el a januári ipari termelés, jóval kisebb mértékben a várt 3,7 százalékos csökkenésnél. Decemberben 4,4 százalékkal csökkent az olasz ipari termelés éves összevetésben a novemberi 0,8 százalékos esés után.

A januárral végződő három hónap ipari termelése 0,9 százalékkal maradt el a megelőző három hónap, az augusztus-októberi periódus ipari termelésétől.

Az Istat múlt héten publikált adatai szerint a 2019-es negyedik negyedévben az olasz bruttó hazai termék (GDP) 0,3 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest.

Az olasz gazdaságot viszont erős visszaesésbe lökheti az intenzív koronavírus-járvány, amely miatt az egész országot vesztegzár alá vették.