Még a fodrásznak is jobban hiszünk, mint a politikusoknak és szakértőknek

A davosi világgazdasági fórum résztvevői a világ dolgairól, jelenéről és jövőjéről, illetve a teendőkről alkotott véleményüket osztják meg egymásnak a világ nyilvánossága előtt. Ezért érdekes lehet megtudni, kinek hisznek az emberek.
Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 11:42
Fotó: Napi.hu

Lehet, hogy a davosi világgazdasági fórumra a következő években inkább nővéreket vagy fodrászokat kellene hívni a közgazdászok, jogászok, újságírók és politikusok helyett - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet a Guardian tett közzé. Bennük ugyanis sokkal jobban bíznak az emberek, mint az utóbbiakban.


A jövő fürkészése más okok miatt is bizonytalanabbnak látszik a szokásosnál. Ian Bremmel politológus durva változásra hívta fel a figyelmet twitter-bejegyzésében. Az általános iskolába járó gyermekek 65 százaléka olyan szakmában fog elhelyezkedni, miután felnő, amilyen ma még nem is létezik.

Nem csupán az a probléma, hogy nem lesz munkájuk az embereknek, hanem az is kérdéses, hogy lesznek-e magas képzettséget igénylő feladatok. Egész népességcsoportok maradhatnak munka nélkül az automatizáció miatt. Készülhetünk az ebből fakadó lázadásokra.

HOZZÁSZÓLÁSOK