Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az oroszok többet várnak a kormánytól, mint amennyit kapnak, a korrupció miatti bosszúságuk erősödik - idézte a Moscow Times a még talpon lévő utolsó független közvélemény-kutató intézet, a Levada Center friss felmérésének tanulságait.

A vizsgálatban megkérdezettek 31 százaléka véli úgy, hogy az embereknek többet kellene kapniuk az államtól. Ez brutális növekedés 2016 márciusához képest, amikor 25 százalék volt ez az arány. További 31 százaléka az embereknek úgy véli, olyan keveset kap az államtól, hogy nem tartozik annak semmivel.

Ez már düh

A közvélemény-kutatás tanulsága szerint egyre inkább tele van az emberek hócipője az államigazgatást körüllengő korrupcióval. A válaszadók 65 százaléka véli úgy, hogy a korrupció szintje teljesen elfogadhatatlan. További 32 százalékuk szerint a korrupció a "tetejétől az aljáig" megfertőzte a kormányt. Az utóbbi véleményen csupán az emberek negyede volt tavaly ilyenkor.

Ahogy az ukrán válság körüli felhajtás alábbhagyott, az oroszok ismét a belső viszonyokkal foglalkoznak - értékelte vizsgálatuk eredményeit Lev Gudkov, a Levada igazgatója. Ez düh - véli a szakember -, ami azért erősödik, mert félre kell tenniük a csúszópénzekre. A Krím félsziget lenyelését követő felfokozott érzelmek, amelyek növelték a kormány támogatottságát, lecsengőben vannak. A társadalmon belüli feszültség nőni fog.