Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Super Express című lengyel lap tudomása szerint a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) április 14-én bemutatja az 500+ családipótlék-program új változatát - tudósított a gazeta.pl. Az 500+ keretében minden olyan család, amelynél az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 800 zlotyt (60 ezer forint), minden második, harmadik stb. gyermeke után plusz 500 zloty (38 ezer forint) családi pótlékot kap.

A napilap szerint a változtatás után már az első gyermek után is jár majd a pluszpénzt, de felemelik a kereseti küszöböt 800-ról 1050 zlotyra.

A nem hivatalos értesülést egyelőre nem erősítették meg a PiS háza tájáról, mondván: nem minden a politikai támogatást erősítő költségvetési osztogatásról szól. Ugyanakkor ha a büdzsé megengedi, természetesen erősíteni szándékoznak a párt nevéhez fűződő, ikonikus programjukat. Az elmúlt két évben összesen 42,62 milliárd zlotyba (3200 milliárd forint, hét 4-es metró ára) került az 500+. A kormány szerint ennek árán nőtt a családok gyermekvállalási hajlandósága.

A fotó forrása: Shutterstock