Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 92 éves uralkodót májusban szürke hályoggal kezelték - közölte a palota szóvivője. Az elmúlt hetekben egyre gyakrabban volt látható a királynő napszemüvegben a nyilvános rendezvényeken. Ez meglehetősen szokatlan az uralkodótól, mivel általában mindig szigorúan tartja magát az etiketthez - írta az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

A napszemüveget valószínűleg orvosai javaslatára viselte, hogy a műtét után gyógyulni tudjon a szeme.

A szürke hályog a szemlencse állományának elszürkülését jelenti. Ez megakadályozza, hogy megfelelő fény jusson a külvilágból a szem belsejébe, a retinára, így homályos látás alakul ki. A helyi érzéstelenítéssel végzett műtét során az elhomályosult lencsét műlencsével helyettesítik.

Szombaton tartják a királynő hivatalos születésnapi ünnepségét. Bár születésnapja ténylegesen áprilisban van, az ünnepséget hagyományosan június második szombatján tartják, amikor Nagy-Britanniában általában jobb az időjárás.

A királynő férje, Fülöp herceg szombaton 97. születésnapját ünnepli. Ő áprilisban csípőprotézis-műtéten esett át. (Ebben is első lehet Harry herceg hitvese - ezt a cikket olvasta?)

A képen II. Erzsébet brit királynő látható az epsomi derbin 2018. június 2-án, forrás: MTI/EPA.