Még nagyobb sebességre kapcsolnak a németek

A BDI német iparszövetség a három hónappal ezelőttihez képest derűlátóbban ítéli meg a német gazdaság kilátásait elsősorban az olcsóbb olajár, az erős lakossági fogyasztás és a gyenge euró miatt.
MTI-Eco, 2015. április 12. vasárnap, 14:32
Fotó: Reuters

Ulrich Grillo, a BDI elnöke a Handelsblattnak arról beszélt, hogy az idei évre 2 százalékos német gazdaságnövekedést várnak a januárban becsült 1,5 százalékos bővülés helyett.

Grillo szerint miközben a német export szempontjából kedvezőtlenül alakulnak a folyamatok Oroszországban és Brazíliában, elégedetten nyilatkozott Indiáról, az Egyesült Államokról, Spanyolországról és Nagy-Britanniáról. A BDI elnöke szerint Európa nyer az alacsony jegybanki kamatok gazdaságélénkítő hatásain, de figyelmeztetett: nem szabad megfeledkezni a hosszú távú strukturális reformokról, azokat végre kell hajtani.

Februárban az Európai Bizottság 1,1 százalékról 1,5 százalékra, márciusban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 1,1 százalékról 1,7 százalékra javította fel az idei német GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését.

A német kormány egyelőre 1,5 százalékos idei gazdasági növekedést vár a tavalyi 1,6 százalék után.

HOZZÁSZÓLÁSOK