Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vasárnap reggel 7 órától Dél-Amerika három országában is nélkülözni voltak kénytelenek az áramot. A paraguayi tájékoztatás szerint az Argentínával közösen működtetett Yacyretá vízerőmű generátorai álltak le, melynek oka egyelőre ismeretlen. Ennek hatására Paraguaynak déli részén áramkimaradás kezdődött, de Argentínában és Uruguayban is leállt a vasúti közlekedés, nem működtek a közúti jelzőlámpák sem.

Az Edesur argentin áramszolgáltató szóvivője példa nélkülinek nevezte az áramszünetet. "Ez az első alkalom, hogy ehhez hasonló történt az egész országban" - mondta. Az argentin energiaszolgáltató titkárság vezetője, Gustavo Lopetegui az áramszolgáltatás visszaállítása után tartott sajtóértekezletén úgy fogalmazott: "Valami nagyon súlyos dolog történt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie". A hatóságok csak annyit közöltek eddig, hogy nem emberi beavatkozásnak tulajdonítható a hosszú ideig tartó áramkimaradás, hanem technikai probléma okozta azt.

Az uruguayi elektromos művek (UTE) jelezte, hogy tizenöt nap múlva lehet majd tisztázni a történteket, miután begyűjtik és feldolgozzák a műszaki balesettel kapcsolatos technikai adatokat.