Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A különadó konkrétan megduplázza az összeget, amit San Francisco eddig költött a hajléktalanság elleni küzdelemre. A város évek óta súlyos lakhatási válsággal küzd: a rendkívül szigorú építési szabályzás mellett a Szilícium-völgy cégeinek gyors növekedése következtében a városba beköltöző ezrek és az elképesztően magas bérleti díjak óriási lakáshiányt okoztak. Mindeközben pedig a legtöbb milliárdossal rendelkező városok listáján San Francisco a harmadik helyet foglalja el, New York és Hongkong mögött: összesen 74 milliárdos él a kaliforniai városban - emlékeztet a portál.

A Coalition on Homelessness már 31 éve küzd hajléktalan emberekkel együtt a San Franciscó-i lakhatási válság következményei ellen. Vezetőjük, Jennifer Friedenbach szerint rájöttek, hogy a helyzet javulása érdekében nagyon látványos célt kell kitűzniük maguk elé.

A kitűzött célt végül siker koronázta: kedden a leadott szavazatok 60 százaléka támogatta a legnagyobb bevételű cégek megadóztatását. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve minden olyan cég, amelynek az évi bruttó bevétele meghaladja az 50 millió dollárt, bevételének 0,175 - 0,69 százalékát be kell fizetnie a város hajléktalanság kezelésére fordított költségvetésébe. Az 1 milliárd dollár feletti profitot bezsebelő cégeknek még magasabb adót kell majd befizetniük, bérszámfejtési költségeik 1,5 százalékát.

A városvezetés a befolyt összeget hajléktalanszállók, pszichológiai kezelést és kábítószer- és alkoholfüggőség elleni kezelést nyújtó intézmények támogatására, valamint a hajléktalanság megelőzésére költi majd.