Megalakul az új olasz kormány

Az olasz kormányalakítással megbízott Enrico Letta, a balközép Demokrata Párt (PD) politikusa szombaton az államfőnek megerősítette, hogy elfogadja a megbízatást - közölte az elnöki palota.
MTI, 2013. április 27. szombat, 18:00
Fotó: Napi.hu

Enrico Letta a sajtónak felolvasta a miniszterek névsorát. Kormányfőhelyettes és belügyminiszter Angelino Alfano, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) főtitkára lett, a pénzügyminiszter Fabrizio Saccomanni, az olasz jegybank vezérigazgatója, Emma Bonino volt EU-biztos pedig a külügyminiszter.

Giorgio Napolitano államfő is röviden szólt az újságírókhoz, hangoztatva, hogy "politikai kormányról" van szó, amely "a pártok együttműködési erőfeszítésének eredménye".

Letta és kormánya vasárnap teszi le esküjét, s hétfőn kér bizalmat a parlamentben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gewinner62, 2013.04.27 23:42

Akkor meg van az ok az euro erősödésére és az usd gyengülésére, remeélm akkor go to 1.33 minima !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bhole, 2013.04.27 21:38

Ez hanyadik választás az elmúlt háromévben az olaszoknál. Addig kell választgatniuk, amíg libsik nem nyernek. Mert az demokratikus. Mint 1945-48 között Magyarországon. A kisgazdák nem voltak jók, sem a szocdemek, éjszaka elvitte őket a csajka. Még így is csak kékcédulázással tudtatok nyerni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html