Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elnök szerdai washingtoni sajtóértekezletén mind az amerikai, mind a világgazdaságra nézve "beláthatatlannak" nevezte annak következményeit, ha a kongresszus nem tudna megállapodni az adósságlimit emeléséről, amit a republikánusok a deficit csökkentéséhez kötnek. A megegyezés hiánya gátja lenne a munkahelyteremtésnek és Obama úgy véli, hogy a honatyák, ha felelős vezetők, addig nem mennek el szabadságra, amíg a "szent teheneiket" beáldozva nem jutnak dűlőre egymással.

A bevételek növelése nélkül nem csökkenthető a hiány, ugyanakkor az elnök arra is rámutatott, hogy 1000 milliárd dollárnyi lehetséges költségcsökkentést sikerült beazonosítani. Senki sem akarja, hogy az Egyesült Államok elveszítse hitelességét, vagy hogy ne tudjon megfelelni fizetési kötelezettségeinek.

Az elnök azután tartotta fontosnak kifejteni véleményét, hogy a múlt héten zsákutcába jutottak a deficit csökkentéséről folytatott tárgyalások. A Fehér Ház szerint a kudarc oka az, hogy a republikánusok hallani sem akarnak az adóemelésről. Az elnök azóta mindkét párt kongresszusi vezetőivel találkozott, hogy megpróbálja előmozdítani a kompromisszumot. Obama a maga és Joe Biden alelnök részéről ehhez minden segítséget megígért.