Megállapodás született a bankok feltőkésítéséről

Az Európai Unió tagállamainak pénzügyminisztereit tömörítő EcoFint azért nem hívják össze szerdán, mivel már megállapodás született a legfontosabb tárgyalandó kérdésben, a bankok feltőkésítéséről - mondta Jan Kees de Jager, Hollandia pénzügyminisztere kedden egy parlamenti beszédben az MTI tudósítása szerint.
portfolio.hu, 2011. október 25. kedd, 19:06
Fotó: Napi.hu

Úgy fogalmazott: "Az EcoFin már megállapodott a legfontosabb tárgyalandó kérdésben. Így egy újabb találkozóra nincs szükség". A pénzügyminiszter meggyőződésének adott hangot, hogy az Európai Tanács eredménnyel zárja szerdai találkozóját, és kijelentette: előrelépések történtek az euróövezeti adósságválságra nyújtandó átfogó mentőcsomag kapcsán. "Elképzelhető, hogy az euróövezeti államoknak később még néhány technikai részletet ki kell dolgozniuk" - tette hozzá.

De Jager a parlamenti vitanapon tartott beszédben elmondta: egyes országok, így Hollandia és Németország nagyobb magánbefektetői részvételt szorgalmaznak a görög államadósság leírásában, mivel ez központi eleme az egész válságkezelő csomagnak. "Hogy miért akarjuk ezt? Nem azért, mert úgy gondoljuk, a bankoknak többet kellene szenvedniük. Az a cél, hogy a görög adósság fenntartható pályára kerüljön" - fogalmazott a holland politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK