Megállapodott a hitelezőkkel Görögország

Görögország kedden hathavi, több alkalommal is megrekedt egyeztetés után megállapodott hitelezőivel az aktuális mentőcsomag esedékes részletének átutalási feltételeiről.
MTI, 2014. március 18. kedd, 14:16
Fotó: Reuters

A görög kormány kedden hivatalosan is megerősítette a korábban kiszivárgott értesüléseket, hogy megállapodás jött létre az Európai Unió, az Európai Központi Bank (ECB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével, a "trojkával" a mentőcsomag esedékes részletének átutalását lehetővé tévő feltételek teljesítéséről.

"Ez volt eddig a legszigorúbb felülvizsgálat" - mondta Janisz Szturnarasz pénzügyminiszter újságíróknak, hozzátéve, hogy a megállapodás megszövegezése még folyamatban van. Antonisz Szamarasz miniszterelnök kijelentette, hogy a megállapodás értelmében nem lesz szükség további megszorításokra.

A megállapodás tényét Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának szóvivője is megerősítette Brüsszelben.

Az Eurostat adatai szerint a görög költségvetési hiány 2012-ben GDP-arányosan 10 százalék volt, az államadósság pedig a GDP (bruttó hazai termék) 156,9 százaléka. A negyedéves GDP-növekedés 2013 első negyedévében mínusz 5,6 százalék, a másodikban mínusz 3,8 százalék, a harmadikban mínusz 3,0 százalék, a negyedikben pedig mínusz 2,6 százalék volt. A munkanélküliségi ráta 2013 negyedik negyedévében 27,6 százalék volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.18 19:43

hahahahahahahaha...szegény idióta görögdinnyék...,de az időjárást -tengert irígylem...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2014.03.18 17:56

ezeknek pénzt adni annyi, mint kiönteni a lefolyóba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html