Megbecsülhetetlen gazdasági károkra figyelmeztetett az osztrák kancellár

Marine Le Pen megválasztása szegényebbé tenné Európát valamint Ausztriát, és nem lehet megbecsülni, hogy mindez mekkora gazdasági károkat okozhatna - mondta Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi lapinterjúban.
MTI, 2016. november 20. vasárnap, 13:10
Fotó: Napi.hu

A kancellár a Kurier című osztrák lapnak adott interjújában figyelmeztetett, hogy Le Pen - a francia Nemzeti Front jelöltje - a tavaszi francia elnökválasztáson akár győzhet is, s egyúttal problémásnak nevezte, ha egy kulcsfontosságú uniós államban a "jobboldali demagógia" veszi át az irányítást.

Kern szerint a fejlett országokban, mint például az Egyesült Államokban a tiltakozás inkább jobbratolódást eredményez, míg Görögországban és Spanyolországban, ahol valóban problémák vannak, inkább a balratolódás jellemző.

A kancellár meglátása alapján a jobboldali demagógia úgy tesz, mintha mindenre lenne válasza, azonban a valóságban semmire nincsen megoldási terve. Meglátása szerint az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pontosan megnevezi a fontos témákat, azonban megoldási javaslatokat nem ad a kérdésekre.

A muszlimok ausztriai integrációjáról Kern elmondta: az országban 600 ezer muszlim él, azonban az utóbbi évtizedekben a társadalmi beilleszkedés nem úgy zajlott, ahogyan azt szerették volna.

A kancellár szerint Donald Trump amerikai elnökké választását követően megmutatkozott, hogy az európai értékközösség, amely a demokráciára, a jogállamiságra és az emberi jogokra épül, már nem magától értetődő, el kell köteleződni ezen értékek mellett.

A Törökországgal zajló csatlakozási tárgyalásokról elmondta: egy jogállami és demokratikus Törökországnak van helye Európában, "azonban nem feltétlen az unióban". Meglátása szerint Európa küzd azzal, hogy a keleti bővítés megterheli a munkaerőpiacot, Törökország nyolcvanmilliós lakosságát ezért "Európa nem tudná megemészteni".

Az unió bővítésével kapcsolatban arról beszélt, Európának fontos, hogy mi történik a balkáni térségben, ezért érdekelt Szerbia gyors belépésében. A kancellár egyúttal elképzelhetőnek nevezte Albánia uniós tagságát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.11.20 17:39

@tepsi:
a tőke nem lesz karvaly, ha a szélsőjobb győz, honnét vetted ezt a marhaságot? A baloldal soha nem a karvalytőkével való együttműködésről volt híres, hanem a tőkeellenességről. Az ellenkezője a jobboldal sajátja.
Azt állítod, most, hogy a jobboldal a tömegek a kétkezi munkavállalók felkarolásáról híres a legújabb időkben.
Elképzelem amint a román gazdasági érdek ütközik a magyarral, meg a szlovák. Szép világ lesz, még rosszabb, a ha a francia nemzeti érdek a némettel, az lesz csak a szép új világ.
Trump ígéretei világégéshez vezethetnek, Amerika érdekei mindenek felett, a többi meg le van....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.11.20 14:29

@lomb: Úgyis elbukja a baloldal Nyugat-Európát is, mert hiába titkosösszeesküdött a karvalytőkével, hiába vették meg kilóra a fősodratút, a közösségi média (fórumok) ott veri agyon a fősodratút ahol éri.
Az internet korában már nem megy az hogy majd megvesszük a fősodratú főszerkesztőit, és elnyomjuk, elhalgattatjuk, lejáratjuk a másként gondolkodó többséget.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.11.20 14:10

Omladozóban lenne a liberálbolsevik világrend, a történelem vége? Nem, nem hiszem! Mindössze arról van szó, hogy az erőszaktevők a legkisebb homokszemet sem bírják elviselni jól megépített gépezetük müködésében, ezért a csicskáik és a lakájmédiájuk mint varnyúk köröznek egy-egy számukra fontos téma felett és éktelen károgással adják tudtára a világnak nemtetszésüket.

Most - természetesen Hofer megválasztására történő utalással - a francia antiliberálbolsevik erők megválasztása esetére vizionálnak katasztrófát. Éppen úgy, mint előtte a brexitnél, vagy trump megválasztása eseténél, vagy az olasz népszavazás számukra kedvezőtlen eredménye esetén.

Sajnálatos, hogy nem lehet ezen károgásokat figyelmen kívül hagyni, mert a töméntelen mennyiségü, minden más tiszta hangot elnyomó lakájmédiájukon - parancsszóra - végigsöpör és akaratlanul is rábukkan a szerencsétlen olvasó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

421111, 2016.11.20 13:18

Ezredannyit se, mint az osztrák kommuniosták....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html