A Nemo névre keresztelt vihar miatt - amely átlagosan 45-60 centiméter vastag hótakaróval borította be a mintegy 40 milliós lakosságú keleti parti térséget - szombatig 5300 repülőjáratot töröltek, elsősorban New York és Boston repülőterein.

Hajnalra több mint 600 ezer otthon és vállalkozás maradt villanyáram nélkül.

Az egyes helyeken óránként 100-120 kilométeres széllökésekkel kísért havazásban a beszámolók szerint eddig legkevesebb négy ember szenvedett halálos autóbalesetet.

Massachusetts, Connecticut, Rhode Island és New York államokban már péntek délután szükségállapotot rendeltek el, és arra ösztönözték a lakosságot, hogy készüljön fel a várható áramkimaradásokra. Massachusetts kormányzója pedig meghatározatlan időre betiltotta az autós közlekedést. Connecticutban az autópályákat zárták le a forgalom elől.

Az Amtrak vasúti társaság már péntek délutántól felfüggesztette járatait New York és Boston között, de számos más északi viszonylaton is. Estére New York több elővárosi vasútvonalán is leálltak a vonatok.

Előzőleg New Jersey-től Maine államig hosszú sorok alakultak ki a benzinkutaknál, és vásárlók tömegei lepték el a szupermarketeket, hogy még a vihar érkezése előtt élelmiszert, hólapátot, elemlámpát vagy áramfejlesztőt szerezzenek be, és más hasonló eszközöket, amelyeket az októberi Sandy "szupervihar" óta különösen sokra tartanak.

Akkor csak az Egyesült Államokban több mint 100 ember vesztette életét, és százezrek maradtak egy egész héten át áram nélkül.