Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő sajtókonferencián jelentett be újabb korlátozásokat országában - tudósított az onet.pl. Bezárják a parkokat, a plázákat, a sétálóutcákat, 10 és 12 óra között az üzletekbe csak az idős vásárlók mehetnek be. A munkahelyeken a dolgozók helyének egymástól legalább 1,5 méterre kell lennie.

Utcára a 18 év alattiak egyedül nem mehetnek, csak felnőtt társaságában. Bezárják a biciklikölcsönzést - ami Lengyelország városaiban eddig nagyon népszerű volt -, minden pihenőhelyre ugyanez a sors vár, és nem lesznek nyitva a fodrászatok, a kozmetikai szalonok és a tetoválók és piercingfelhelyező helyek sem.

Limitálják, mennyien lehetnek egyszerre egy boltban - legfeljebb három személy pénztáranként. Például, ha négy kassza van, bent maximum 12-en lehetnek az üzletben. Mielőtt bárki belép, kesztyűt kell húznia, ez a korlátozás a piacokat is érinti. Ott háromszor annyi vásárló lehet, mint ahány stand van. A postán mindössze kétszer annyian lehetnek, mint amennyi ablak van. Hétvégén csak az élelmiszerüzletek, a gyógyszertárak és a drogériák maradhatnak nyitva.