BUX

Megérkezett Minszkbe a csúcstalálkozó mind a négy résztvevője

Megérkezett Minszkbe a német-francia-orosz-ukrán csúcstalálkozó mind a négy résztvevője szerda délután, akik a következő órákban az ukrán válság politikai rendezéséről fognak tárgyalni.

Inforádió, 2015. február 11. szerda, 17:46

A négyoldalú csúcs előtt a Reuters brit hírügynökség diplomáciai forrása szerint a két nyugat-európai kezdeményező, Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök rövid háromoldalú egyeztetést folytat Petro Porosenko ukrán elnökkel.

Ezt követően csatlakozik hozzájuk Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki a négyek közül utolsóként érkezett meg a fehérorosz fővárosba délután öt óra körül. Porosenko: ha nem születik tűzszünet, kezelhetetlenné válik a helyzetHa nem születik Minszkben tűzszüneti megállapodás és nem sikerül csökkenteni a feszültséget Kelet-Ukrajnában, akkor a konfliktus "kezelhetetlenné fog válni" - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök azután, hogy szerdán megérkezett Minszkbe, ahol az ukrajnai válság politikai rendezéséről fog egyeztetni a német, francia és orosz vezetővel.