Megfenyegette Lengyelországot Moszkva

Jelentős károkat okozhat a lengyel mezőgazdaságnak, hogy Moszkva gyümölcs- és zöldségexportjának az orosz piacról való kitiltásával fenyeget.
Barabás T. János, 2013. november 18. hétfő, 12:11
Fotó: Napi.hu

A Rosszelhoznadzor élelmiszer-egészségügyi szolgálat bejelentette, hogy kitilthatja az országból a lengyel gyümölcs- és zöldségszállítmányokat, mert egyrészt tavaly és idén összesen 21 tételt egészségre károsnak minősítettek, másrészt pedig fennáll a lehetősége annak, hogy a Lengyelországból érkező mezőgazdasági termékek egy része valójában reexport, és Nyugat-Európából származik. Varsó állításuk szerint megbízhatatlan vagy manipulált információkat adott a termékek származási országáról, a szállítóról és a vevőről, hiányoztak a megfelelő jelölések is - mondta a moszkvai rádió. Ezért az orosz fél elvárja, hogy a lengyelek tegyék meg az ilyen hibák kiküszöböléséhez szükséges lépéseket, különben bevezetik az embargót.

Moszkva szeptemberben már bevezette a beérkező lengyel gyümölcs és zöldség vizsgálatának szigorítását, és Gennagyij Onyiscsenko élelmiszer-biztonsági főorvos úgy nyilatkozott, hogy a lengyel import jelentős része finoman szólva nem felel meg a deklarált normáknak. Annak a véleményének adott hangot, hogy félig legális, sőt bűnözői csoportok működnek, amelyek Lengyelországba importálnak máshonnan árukat, amelyeket aztán például Belaruszon keresztül juttatnak el az orosz piacra, így kerülve el a vámfizetést is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.11.18 12:53

Milyen ismerős szövegek.

Honnan is?

Nem mondjátok meg...rá fogok jönni....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html