Meghalt Arthur Finkelstein

Elhunyt 72 éves korában Arthur Finkelstein, nemzetközi politikai tanácsadó, aki tíz éven át segítette Orbán Viktor és a Fidesz kampányát is - számolt be a Origo.
Domokos László, 2017. augusztus 19. szombat, 19:20
Fotó: Napi.hu

Arthur Finkelstein nevét sokan onnan ismerik, hogy közel tíz éven keresztül a Fidesz tanácsadójaként tartották számon. Nem cáfolt sajtóinformációk szerint rendszeresen találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel és nyomon követte a magyar politika eseményeit.

Az Origo úgy tudja, hogy több mint egy évvel ezelőtt, 2016 áprilisában találkoztak utoljára. Finkelstein nem sokkal ezután rossz egészségi állapota miatt visszavonult a munkától és életének utolsó szakaszában ágyhoz kötötten élt, így már egy éve a Fidesznek sem dolgozott.

A negatív politikai kampányolás világszerte elismert amerikai szakembere fél évszázados karrierje során együtt dolgozott Ariel Sarón és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökökkel valamint Ronald Reagan amerikai elnökkel is. Ellenfeleinek gyengéjét célzó módszerei miatt úgy is emlegették, mint a negatív kampányok mesterét, az embert, aki az Egyesült Államokban szitokszóvá tette a liberalizmust - fogalmazott a HírTV.

HOZZÁSZÓLÁSOK