Lengyelország két városában (Poznan és Gdynia) nyitott üzletet egy hónappal ezelőtt egy orosz divatcég, a Melon Fashion. Az év végéig további boltokat akarnak nyitni, úgy vélik, valódi alternatívát kínálnak a legnagyobb ruházati márkákkal szemben - írta gazeta.pl.

A hetekkel ezelőtt bemutatott Befree márkatermékek mellett úgy akarnak terjeszkedni az oroszok, hogy hűen követik a világ divatját, illetve új trendeket indítanak a lengyel piacon. A Befree mellett a Zarina, illetve a Love Republic kollekciók sikerére számítanak.

Maciej Borys, a vállalat exportért felelős igazgatója elmondta a propettynews.pl portálnak, hogy az év végéig több szalont nyitnak országszerte, és ezt folytatni akarják a következő években is. Elsősorban a nagy bevásárló központokban lesznek üzleteik, ahol egyre több vásárló fordul meg.  Az igazgató szerint azért tudnak versenyezni a ruházati ipar óriásaival, mert nagyon sok lengyel keresi az alternatív lehetőséget.

A Melon Fashion-csoporthoz tartoznak a Befree, a Zarina és a Love Republic márkák. A cégcsoport hálózata 2016 végén 561 üzletből állt, Oroszországon és Lengyelországon kívül az ukrán, a fehérorosz, a grúz az örmény és a kazah piacon vannak jelen.