Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Wiaczeslaw Smolokowski milliárdos lengyel vállalkozó megvette a PLR IP Holdings részvényeinek 100 százalékát, ez a vállalat a legendás Polaroid márka tulajdonosa - adta hírül a gazeta.pl. A Polaroid az egyik leghíresebb márka a fotózás történelmében, annak a technológiának a köszönhetően, amely lehetővé tette a képek azonnali előhívását.

A Polaroid Corporation termékének népszerűsége a 60-as és 70-es években volt a csúcson. Ezután nem volt képes felvenni a versenyt a konkurenciával. A cég koporsójába a digitális fotótechnika megjelenése verte be az utolsó szöget 2001-ben. A Minnesota állambeli vállalat csődöt jelentett

Ezután kézről kézre vándorolt - a legkülönbözőbb termékeket árulta a videokamerától a televíziókig. Most a 27. leggazdagabb lengyel vette meg úgy, ahogy van, azzal a szándékkal, hogy visszaszerzi a márka régi hírnevét. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Az olajban utazó Smolokowski fia, Oskar biztatására korábban beszállt az Impossible Project holland cégbe, amely a világon utolsóként gyártott filmeket a Polaroid készülékekhez. A lengyel kézbe került vállalat elnöke a fiú lett, aki azt tervezi, hogy újra divatba hozza az azonnal előhívható képek készítését.

A fiatalember tavaly bemutatta az első fotómasináját Impossible l-1 néven. Most hozzájutott az egész világon ismert márkanévhez, hiszen apja neki vette ajándékba a Polaroid tulajdonosát. Megszerezte számos szabadalom és technológiai know-how-ját, aminek köszönhetően az Impossible Project a jövőben versenybe szállhat a piac másik nagy szereplőjével a japán Fujival.

(Egy másik lengyel óriás ügyleteiről itt olvashat)