Megindult az iraki hadsereg - Moszulból is kizavarják az ISIS-t

Az iraki miniszterelnök bejelentette, hogy megkezdték a Moszul felszabadítására irányuló nagyszabású szárazföldi hadműveletet - írja az Index.hu.
Index.hu, 2016. október 17. hétfő, 08:25
Fotó: Reuters

Haider al-Abádi kormányfő szűkszavú közleményét az iraki állami tévében olvasták be - írja az Index. Eszerint az ország második legnagyobb városának felszabadításában a hadsereg és a helyi biztonsági erők egységei vesznek részt. "Felszólítjuk a helyi lakosokat, hogy együttműködjenek a felszabadító erőkkel" - közölte Abádi.

A Sky News Arabia hírtelevízió úgy tudja, hogy az Iszlám Állam kezén lévő város felszabadításában részt vevő egységek létszáma meghaladja a nyolcvanezret. Légi támogatást kapnak az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciótól.

A bejelentés nem volt váratlan, az iraki légierő több tízezer röplapot dobott le vasárnap Moszulra, figyelmeztetve a lakosságot, hogy az utolsó szakaszukba jutottak az IÁ elleni támadás előkészületei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.10.17 09:33

Most is lesz hiszti a civil áldozatok miatt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html