Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaknem minden második szlovákiai lakosnak a túrázás a kedvenc sportja - idézte a pozsonyi Új Szó, az Intersport társaság felmérését. Az emberek háromnegyede a természetben végzett mozgást helyezi előtérbe legalább hetente egyszer. Valamivel kevesebb mint ötödük egy napot sem tud elképzelni sportolás nélkül.

A felmérést a környező országokban is elvégezték, és kiderült, hogy Szlovákia lakossága viszonyul legjobban a sporthoz. A megkérdezettek 62 százaléka gondolja úgy, hogy a közös sportolás erősíti a baráti és a családi kapcsolatokat.

Szlovákiában a túrázás a legnépszerűbb sport, amit a kerékpározás és az úszás követ. Csehországban, Ausztriában és Németországban viszont az úszás vezet. Magyarországon a kerékpározás a legnépszerűbb. A szlovákiai férfiak körében szintén a kerékpározása legkedveltebb sport.

Szlovákia lakosságának 60 százaléka csak legfeljebb hetente egyszer mozgatja meg a testét. Ha figyelembe vesszük, hogy hetente 3-4-szer legalább 30-40 percet kellene mozogni, akkor ez az adat nem túl biztató.

A fotó forrása: Pixabay