Megint egyeztetett Kerry és Lavrov

A terroristák elleni szíriai koordináció lehetőségéről, az aleppói és az ukrajnai helyzetről folytatott eszmecserét telefonon Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter - közölte szerdán az orosz diplomáciai tárca.
MTI, 2016. augusztus 24. szerda, 15:13
Fotó: Reuters

Az amerikai részről kezdeményezett megbeszélésen szó esett a Szíria ügyében korábban elért korábbi megállapodások továbbfejlesztéséről, beleértve a szíriai ellenzék a Washingtonra igazodó egységeinek az őket fedezékül használó terrorcsoportoktól való elkülönülését.

Ukrajnával kapcsolatban Lavrov arra hívta fel az Egyesült Államokat, hogy használja fel a Kijevre gyakorolt befolyását annak érdekében, hogy Ukrajna kerülje a provokációkat, kezdjen párbeszédet a Donyec-medencével és hajtsa végre a minszki megállapodásokat.

Lavrov és Kerry pénteken Genfben személyesen is találkozik majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2016.08.24 16:06

Nem véletlenül egyeztetnek ismét. A Szíriában kialakult helyzet megköveteli, hiszen a törökök is beléptek a háborúba.
A törökök ügyes diplomaták! Nem gazdasági megfontolások miatt látogattak az oroszokhoz, hanem a szíriai kurd állam megszületésének megakadályozásához kérték(?) az oroszok jóváhagyását.
Megkapták.
Az oroszoktól és az ámerikaiaktól is, így egyet jobbra, egyet balra ütve bevonultak Szíriába.

Lehet, hogy ámerika ismét cserbenhagyja egyik szövetségesét, a kurdokat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html