Megint tombolt Trump

Az Egyesült Államok elnöke tagadja, hogy kirúgná külügyminiszterét: Donald Trump szerint a média hazudik. Egyre inkább izzik körülötte a levegő az orosz kapcsolatai miatt.
Szabó Dániel, 2017. december 2. szombat, 08:38
Fotó: AFP

Donald Trump amerikai elnök cáfolta azokat a sajtóban megjelent találgatásokat, hogy rövidesen menesztheti a külügyminiszterét, Rex Tillersont - írja az Index az MTI alapján

"A média arról spekulál, hogy kirúgtam Rex Tillersont vagy hamarosan távozik - ÁLHÍR!" - írta a Twitteren, kedvenc kommunikációs csatornáján az elnök. Mint írta, hogy bár nem értenek egyet több dologban, jól együttműködnek és az USA-t újra egyre inkább tisztelik a világon.

Trump azután kezdett közösségi médiás kirohanásba, hogy csütörtökön az amerikai sajtóban magas rangú tisztviselőkre hivatkozva az jelent meg, hogy Trump már fontolgatja Tillerson menesztését. Ennek az értesülések szerint az észak-koreai helyzet kezelése az egyik oka. Ráadásul Tillerson októberben állítólag idiótának nevezte Trumpot, amelyet aztán később tagadtak a felek.

A külügyminiszter is cáfolta pénteken, hogy az elnök kirúgná, vagy ez szóba került volna.

A hétvége megint mozgalmasan alakult Trump számára: pénteken kiderült, hogy hamis tanúzással, a hatóságok félrevezetéssel gyanúsítják az elnök korábbi nemzetbiztonsági tanácsadóját, Michael Flynnt. A hatóságok szerint szándékosan tett hamis tanúvallomást az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) Szergej Kiszljakkal, a Washingtonban akkreditált volt orosz nagykövettel fenntartott kapcsolatairól. A férfi azt állítja, hogy Trump kampánycsapata kérte, hogy találkozzon a diplomatával és később arra kérték, hogy hazudjon erről a nyomozóknak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2017.12.02 11:26

Egyszerűen nem való elnöknek. unták az amerikaiak a nyugalmukat, a jólétüket egy hülye aranyozott övcsatos repülőgéptulajdonostól vártak valamit. Fogalmuk sem volt hogy mit!
Szerencsére USA közel sem függ úgy az elnöktől mi mi a idióta Orbántól!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.12.02 10:05

"...Egyre inkább izzik körülötte a levegő.."" blabla. A ballibberek így szeretnék látni. Trump helyzete stabil, az utóbbi időben jelentős külpolitijai és gazdasági sikereket könyvelhetett el, népszerűség töretlen. Persze vannak néhányan, akiknek nem tetszik, dehát C'est la vie.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html