Megjelent a tenderkiírás a 3-as metró felújítási hitelére

Kiírta az M3-as metróvonal felújításának finanszírozására a tendert Budapest Főváros Önkormányzata, amely a feladatra 15 éves futamidő mellett 60 milliárd forint hitelt venne fel; a tárgyalásos közbeszerzés felhívása a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
MTI, 2015. február 11. szerda, 16:20
Fotó: Napi.hu

A hitel rendelkezésre tartási időszaka, a kölcsönszerződés aláírásának napjától számított 3 év. A visszafizetés a 3 és fél éves türelmi idő után kezdődik és negyedéves, egyenlő részletekben történik. A kamatláb változó és két részből áll. A kamatbázis a 3 havi BUBOR-nak felel meg, ezt növeli a kamatfelár, amelyet éves százalékban kell megadni.

A rendelkezésre tartási díj az ajánlattevő által meghatározott százalék, amely azonban nem haladhatja meg a kamatfelár 30 százalékát. Egyéb díj - mint például folyósítási jutalék, egyszeri díj - nem számolható fel.

A kölcsönre a magyar állam készfizető kezességet vállal.

Ajánlatot az a társaság tehet, amelynek az utolsó lezárt üzleti évben a saját tőkéje meghaladta az 5 milliárd forintot, továbbá a kamat- és díjbevétele legalább nettó 600 millió forintot tett ki. Ezen felül legalább egy, a szolgáltatás teljesítéséért felelős, felsőfokú végzettségű vezetővel kell rendelkeznie az ajánlattevőnek.

Az első fordulóra március 9-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott társaságokat április 2-ig értesíti az ajánlatkérő. A legolcsóbb - a legkisebb kamatot vállaló - ajánlat lesz a nyertes.

HOZZÁSZÓLÁSOK