Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A halottak száma enyhén csökkent az egy nappal ezelőtti 161-hez képest. A halálozások csaknem fele Lombardiában és Piemont tartományban történt. A húsz régióból kilencből egy halálesetet sem jelentettek Covid-19 miatt az utóbbi egy nap alatt - írja az MTI.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhétszázzal csökkent az egy nappal korábbi több mint kétezer után, hivatalos adatok szerint 60 960. Nyolcvannégy százalékuk házi karanténban tartózkodik, kórházban 9269 beteget kezelnek, intenzíven 640-t. A gyógyultak száma túllépte a 134 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 228 006-t.

A gócpont Lombardiában 56-tal emelkedett a halottak száma a korábbi 65-höz képest. A diagnosztizált fertőzöttek száma 316-tal emelkedett az egy napja mért 294 után. Egész Olaszországban - a halottakat is beszámítva - 642 fertőzöttet szűrtek, ennek majdnem felét Lombardiában.

Giuseppe Conte miniszterelnök csütörtöki parlamenti felszólalásában elmondta, hogy a járvány február 20-i olaszországi megjelenése óta 3,1 millió vírustesztet végeztek. Három hónapja valamivel több mint 5500 volt az intenzív helyek száma, amit mostanra 7800 fölé emeltek. A kórházak fertőzőbeteg és pneumatológiai osztályain az ágyak számát 28 ezer fölé emelték, ami a korábbihoz képest több mint háromszáz százalékos növelést jelent.

Hivatalos közlés szerint áprilisban több mint 835 millió óra munkanélküli segélyt fizettek ki. Az olaszországi áruházláncok jelzései szerint mintegy 200 ezer dolgozójuk munkahelye forog veszélyben. Márciustól háromszázezer vállalkozás élt az állam által garantált egyszeri 25 ezer eurós bankhitel-lehetőséggel.