Duda a szavazatok 34,8 százalékát nyerte el. Mögötte a kormányzó Polgári Platform (PO) támogatásával második elnöki mandátumért induló Bronislaw Komorowski végzett a voksok 32,2 százalékával. Harmadik az áprilisi felmérésekben váratlanul előretörő független Pawel Kukiz lett, viszonylag magas, 20,3 százalékos aránnyal.

A közölt becslések szerint az euroszkeptikus KORWIN párt elnöke, Janusz Korwin-Mikke 4,4 százalékkal végzett, Magdalena Ogórek, a Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) jelöltje 2,4 százalékra tett szert, Adam Jarubas, a kisebbik kormánykoalíciós erő, a Lengyel Parasztpárt (PSL) jelöltje a voksok 1,6 százalékát kapta meg, míg a balliberális és antiklerikális Janusz Palikot 1,5 százalékot szerzett.
A hivatalos részeredményeket vasárnap éjjeltől folyamatosan töltik majd fel az országos választási bizottság (PKW) honlapjára. A végleges eredményt a PKW legkorábban keddre ígérte.

A második forduló május 24-én esedékes.

A vasárnapi választás során 27 817 választóhelyiségben mintegy 30 millió ember voksolt, ebből mintegy 192 ezren külföldön adták le szavazatukat. A részvételi arány viszonylag alacsony volt, a PKW közlése szerint délután 17 óráig a szavazásra jogosultak 34,41 százaléka élt választói jogával.

Lengyelországban ötévente tartanak közvetlen, kétfordulós elnökválasztást. Második fordulóra akkor kerül sor, ha az elsőben a jelöltek egyike sem szerzi meg a szavazatok több mint felét.