Meglepetést okozott az amerikai adat

A vártnál nagyobb mértékben nőttek októberben a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics kedden közzétett jelentése szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 14. kedd, 16:28
Fotó: Pixabay

Októberben szezonális kiigazítással az előző havihoz képest 0,4 százalékkal nőttek a termelői árak a szeptemberi 0,4 és az augusztusi 0,2 százalékos emelkedés után. Elemzők 0,1 százalékos havi növekedést vártak októberre.

Az árak éves növekedését tükröző termelői árindex 2,4 százalék lett októberben a szeptemberi 2,2 százalék után. A piaci konszenzus 2,3 százalékos termelői árindexet jelzett októberre.

Szezonális kiigazítás nélkül az éves árindex a szeptemberi 2,6 százalék után 2,8 százalékkal emelkedett októberben, a legnagyobb mértékben 2012 februárja óta.

A termelői áraknak az élelmiszerek, az energia és a kereskedelmi szolgáltatások árának leszámításával kalkulált változása (maginfláció) havi bázison 0,2 százalék, éves bázison 2,3 százalék volt októberben.  (Hihetetlen változások jönnek - lehengerlő előrejelzés)

(Forrás: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK