Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Arra is felfigyeltek a kutatók, hogy bár az egyik betegnek nem voltak tünetei, a vírus jelen volt a szervezetében, ami megerősíti azt, hogy a betegség jellemző tüneteit nem mutató emberek is terjeszthetik a betegséget - írja az Infostart.hu.

A szakemberek hangsúlyozzák: ezek az eredmények előzetesek, a tanulmányuk új bizonyítékkal szolgál arra, hogy az új koronavírus, amely már több mint kétezer halálos áldozatot követelt Kínában, nem olyan, mint a koronavíruscsalád más tagjai.

A kutatók Kanton tartományban vizsgálták meg 18 beteg szervezetében a koronavírus mennyiségét: bár a betegség tüneteit egyikőjük nem mutatta, a beteg orrában és garatában mérsékelt mennyiségű vírust találtak. A szakemberek hangsúlyozták, hogy amikor az orrban több vírus van jelen, mint a garatban, az inkább az influenzához hasonlít, mint a SARS-vírushoz. A tünetet nem mutató beteg esetében is hasonló mintázatot fedeztek fel, amely mutatja, hogy a vírus a felső légúti szervekből terjed, és tünetmentesen is terjeszthetik az emberek.

A kutatók szerint ezért más megközelítés szükséges az új koronavírus megfékezéséhez, mint amit alkalmaztak a SARS-járvány esetében. Amerikai kutatók felvázolták a vírus egyik kulcsfehérjéjének a háromdimenziós atomméretű szerkezetét, ami áttörést jelenthet a vírus elleni oltóanyag, terápiás antitestek fejlesztésében és a betegség diagnosztizálásában.