Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lwówi Baczewski-üzemben a háború előtt gyártott whisky visszatér a lengyel boltok polcaira - tudósított a gazeta.pl. Nem ez volt az egyetlen whiskey, amelyet anno Lengyelországban gyártottak, ám ez az, amely feltámadhat, miután újra elővették titkos receptjét. A receptúrát természetesen még papírra írták, és még le is kódolták, hogy kellően biztonságosan elrejtsék a kíváncsi tekintetek elől

A termelő azt állítja, hogy a régi előírások részleteit pontosan betartva, ugyanolyan gondosan állítják elő az italt, mint annak idején. Az első 6000 palackot napok alatt eladták. A gyártó Amber SA menedzsere szerint termékük kissé édeskés ízű, de mindenképpen frissítő ital.

Veszik a lengyelek

A whisky népszerűségének növekedése az egyik legjobban megfigyelhető trend a lengyel alkoholpiacon. Az elmúlt évben 2015-höz képest 15 százalékkal többet adtak el ebből a szeszes italból. Noha a whiskyről elsősorban Skócia jut az emberek eszébe, a lengyeleknél is nagy népszerűségnek örvendenek az ír és az amerikai márkák.

Ugyanakkor nem közismert, hogy Lengyelországban is nagy hagyományokkal rendelkeznek a whiskey előállítása terén. Egészen 1939-ig a legnagyobb és leghíresebb ottani alkoholgyártó, a Baczewski remek whiskyt gyártott és forgalmazott. J.A Baczewski 235 éves hagyományra támaszkodhat: családja 1782-ben kezdett az üzletbe, üzemeik a két világháború közötti időszakban rumot, gint, konyakot és Special Polish Whiskyt állítottak elő.