Meglepő hír jött az USA-ból

Márciusban a vártnál kisebb mértékben nőtt a tartós használati cikkek megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau csütörtökön közzétett kimutatása alapján.
Szepesi Anita, 2017. április 27. csütörtök, 15:56
Fotó: Napi.hu

Márciusban az előzetes adatok szerint 0,7 százalékkal nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, szemben a 1,7 százalékról felülvizsgálat után 2,3 százalékra javított februári növekedéssel. Elemzők 1,2 százalékos növekedést vártak márciusra - írta az MTI.

A tőkejavak megrendelései, a hadiipari megrendelések és a polgári utasszállító repülőgépek erősen változékony megrendeléseinek leszámításával, 0,2 százalékkal nőttek az előző havihoz képest márciusban a februári 0,1 százalék emelkedés után. Az adatot gazdasági elemzők tapasztalati alapon a feldolgozóipar beruházási szándékaival szorosan korreláló mutatóként kezelik.

A polgári célú repülőgépek megrendelései 7,0 százalékkal nőttek márciusban a februárihoz képest. A gépjárművek megrendelései pedig 2,4 százalékkal emelkedtek.

A friss munkaerőpiaci adatokról itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK