A szociáldemokrata politikus a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok igazgatótanácsi elnökeihez intézett levelében hírportálok beszámolói szerint kiemelte: az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől. Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a menekültek foglalkoztatásáért és integrációjáért.

A miniszter rámutatott, hogy sok kis és közepes méretű vállalkozás és gazdasági érdekképviselet igyekszik a menekülteknek "hidat építeni" a német munkaerőpiacra. Azonban a DAX-30 indexben jegyzett legnagyobb cégek, vagyis "a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes" - írta az alkancellár, aki szerint a menekültek integrációja Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta.

Sigmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap minapi beszámolójára utalt, amely szerint az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be.

A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!