Megszaporodnak az elektromos töltők a régióban

Többszáz millió koronával támogatja a cseh állam az alternatív üzemanyagtöltő állomások építését. A cél az, hogy 2023-ig nyolcszáz e-töltőállomás legyen Csehországban - írja az indóház.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. február 13. kedd, 12:54
Fotó: Napi.hu

A cseh közlekedésügyi minisztérium január végén hirdette ki első támogatási felhívását egy uniós program keretén belül, amellyel az elektromobilitás elterjedését szeretnék támogatni az országban. A közlekedési tárca több pályázati felhívás meghirdetését is tervezi, ezek együttes összege 1,2 milliárd korona (14,4 milliárd forint) lesz - olvasható a portálon.

Az első pályázati felhívás, az alternatív üzemanyagtöltő állomások kiépítésére irányul. A támogatásokkal a minisztérium célja az, hogy ösztönözzék a vásárlókat, hogy elektromos, vagy egyéb megújuló energiát használó gépkocsikat vásároljanak.

Csehországban jelenleg körülbelül ezerötszáz elektromobil közlekedik, emellett az összes regisztrált gépkocsi száma eléri az 5,6 milliót. Az egyik fő ok, amiért lassú tempóban szaporodnak az elektromos autók az országban, az az, hogy kevés töltőállomás található országszerte. Míg benzinkút közel négyezer van az országban, addig a villamos üzemű autók töltésére alkalmas töltőállomások száma csupán háromszáz körül mozog. (A magyar elektromos töltőállomás-hálózat telepítéséről itt olvashat.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.02.13 13:18

Ez nem a jövő, de sok "vállalkozásnak" biztos bevétel. Majd rájönnek az emberek, hogy ez egy rakás mamut trágya.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html