Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyórás beszélgetést, amelyen a meghívott közönség tagjai is kérdezhettek a két politikustól, a CNN hírtelevízió rendezte meg. Mind Johnson, mind Weld mindjárt az elején a moderátor leszögezte, hogy sokra tartja Hillary Clintont, és vele szemben alkalmatlannak ítéli meg az elnökségre Donald Trumpot.

"Kezdve a bevándorlástól a szabadkereskedelem témakörén át a muszlim terroristák családtagjainak megöléséig, bajom van mindennel, ami csak kijön Trump száján" - fogalmazott Johnson, s amikor a műsorvezető arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy szerdai beszédében Trump korruptnak nevezte Clintont, a libertárius elnökjelölt legyintett, s azt mondta: "ezt másoknak hagyom".

A 63 éves Gary Johnson a déli Új-Mexikó állam republikánus párti kormányzója volt két cikluson át, alelnökjelöltje, a 71 éves Bill Weld pedig szintén a Republikánus Párt politikusaként az északkeleti Massachusetts kormányzója volt korábban. A Libertárius Párt május végén, a floridai Orlandóban tartotta meg konvencióját, és ezen választották meg Johnsont, aki 2012-ben is a párt elnökjelöltje volt.

A pártnak elenyésző a támogatottsága, de mivel sok kérdésben a republikánusokéihoz hasonló elveket vallanak, Johnson várhatóan a republikánus táborból szerez majd voksokat, gyengítve utóbbiak pártja hivatalos elnökjelöltjét.

Ron Paul, volt kongresszusi képviselő, a párt legismertebb és szinte jelképes alakja a vitaműsor előtt a CNN televíziónak hangsúlyozta: a mostani választás "reális esély" a libertáriusoknak.

A vitaműsorban Johnson és Weld meglehetősen röviden válaszolt a kérdésekre. Mindketten éles szavakkal bírálták Donald Trump illegális bevándorlásra vonatkozó álláspontját, kiálltak az abortusz joga mellett, a fegyverviselés és -tartás körüli vitában pedig kiálltak a szabad fegyvervásárlás mint alkotmányos jog mellett, de nyitottaknak mondták magukat a párbeszédre a szigorítás híveivel.