Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Carney hangsúlyozta, hogy a kilépés hatása nem azonnali, az új kapcsolatok létrehozása az Egyesült Királyság és az EU, illetve a világ más részeivel időbe fog telni. Emiatt a piacokon volatilitásra lehet számítani a népszavazási eredmény láttán, de erre a helyzetre felkészült a brit jegybank - közölte Mark Carney, a BoE kormányzója. A jegybankelnök arról biztosította a piacokat, hogy a BoE nem fog hezitálni a szükséges kiigazítások megtételére.

A jelenleginél sokkal komolyabb válságra tesztelték a bankrendszert, a bankrendszer számára megfelelő szintű likviditás áll rendelkezésre, a legnagyobb pénzintézetek likviditása tízszerese a válság előttinek, ami több mint 600 milliárd fontnyi nagy likviditású eszközt jelent. Ez a jegybankelnök szerint megadja a bankoknak azt a rugalmasságot, ami ahhoz szükséges, hogy a vállalati és lakossági hitelezést fenntartsák még a legnagyobb kihívások közepette is.

A BoE kész több mint 250 milliárd fontnyi extra likviditást biztosítani a bankrendszernek és a font támogatására, de a jegybank, ha szükséges, jelentős mennyiségű devizalikviditást is képes biztosítani - tette hozzá.