Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Buffett nem hiszi, hogy lesz államcsőd, de ha lenne, az színtiszta ostobasággal érne fel. Buffett elmondta, hogy nem változtatott a Berkshire Hathaway működésén a költségvetési vita miatt. Buffett szerint eddig a Berkshire leányállatainak jelentéseiben sem látszódott, hogy a vita miatt csökkent volna a lakossági fogyasztás.

A befektetési szakember kijelentette, hogy eddig nem adtak el a Berkshire tulajdonában levő egyetlen rövidlejáratú amerikai államkötvényt sem, mert nem aggódik, hogy a kormány ne tudná fizetni ezeknek a kamatait.

Buffett azonban hangsúlyozta, hogy a demokratáknak és a republikánusoknak meg kell egyezniük, hogy a jövőben az állami adósságplafon megemelése ne legyen politikai alku tárgya, mert az ezzel való játszadozás egy "politikai tömegpusztító fegyver" hatásaival ér fel.

A szerdai nap folyamán a republikánusok és demokraták még mindig nem egyeztek meg egy új költségvetési tervezet elfogadásáról és az Egyesült Államok adósságplafonjának megemeléséről, pedig a pénzügyminisztérium számításai szerint nagyjából csütörtökön technikai értelemben vett államcsődbe kerülhet az ország.