Megszólalt Bernanke - zuhan a dollár

Bernanke szerint az infláció túl alacsony - a dollár jelentősen gyengült az euróval szemben, jelenleg az euró dollárjegyzése 1,3715-nél jár.
NAPI, 2011. február 9. szerda, 16:27
Fotó:

A munkanélküliség még mindig magas a döntéshozók elvárásaihoz képest annak ellenére, hogy a gazdaság az erő jeleit mutatja - mondta a Fed elnöke, Ben Bernanke, ma délután egy bizottsági meghallgatáson.

Figyelmeztetett a költségvetési deficit fenntarthatatlanul magas szintjére is. Kiemelte a munkanélküliség 1958 óta példátlan mértékű esését - a novemberi 9,8-ról a januári 9 százalékra, ugyanakkor az álláskínálat még mindig nem kielégítő.

A munkaerőpiac csak nagyon lassan javul, a gazdaság eddig csak egymillió munkahelyet teremtett ahelyett a nyolcmillió helyett, ami a válság alatt megszűnt.

Bernanke jelezte, hogy az infláció várhatóan továbbra is elmarad a kívánatosnak tartott szinttől.

Szavai szerint a fenntartható gazdasági növekedés 2011-ben nagyobb lesz mint 2010-ben.

A dollár index napi mélypontjára esett Bernanke szavait követően, mivel "az infláció várhatóan alacsony szinten marad" fordulat piaci szereplők szerint csökkenti a kamatemelés valószínűségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.09 18:41

azaz megy tovább a pénznyomtatás, hogy emiatt hányan fognak éhenhalni (az emelkedő árak miatt ) és hány amerikabarát kormányt vált fel iszlamista szélsőséges az meg nyilván nem érdekli...nyilván valami gond lehet a szemüvegével mert nem lát az orra végénél tovább...persze ez az árupiaci lufi is ki fog durrani valamikor pár hónap múlva...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html