Megszületett a megoldás a nők férfiakénál alacsonyabb fizetése ellen

A férfiaknak kevesebbet kellene dolgoznia, a nőknek többet, ez feloldaná a munkahelyeken a nemi egyenlőtlenségeket - állítja egy brit jelentés, amelyet a Guardian cikke alapján a 444.hu szemlézett.
Szepesi Anita, 2018. május 13. vasárnap, 19:56
Fotó: Shutterstock

A nők szülési szabadságra mennek, így egyszerűen kevesebb időt töltenek munkában, mint a férfiak.  Gyermeknevelés utáni visszatéréskor pedig már jelentősen kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Mire a gyerek eléri a 20-ik életévét, az édesanya harmadával kevesebbet fog keresni óránként, mint egy hasonló végzettségű férfi - állapították meg a jelentés készítői a portál cikke szerint.

A megoldás nem más, minthogy a férfiaknak kevesebbet kellene dolgoznia, a nőknek többet - vélik.

Kulcsszerepe van a megoldásban annak, hogy megváltoztassák az apák munkahelyi viselkedését, a kutatók szerint bátorítani kell őket arra, hogy minél inkább vegyenek részt a gyereknevelésben, dolgozzanak akár részmunkaidőben. A munkaadók ezt fizetett gyereknevelési szabadsággal is ösztönözhetnék.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2018.05.14 06:29

Guardian cikk.
Britt kacsa magazin.
És 444 szerint hiteles.
Még valami?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html