Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az interneten megjelent cikkekben sokan már azon spekulálnak, mikor érdemes mondjuk romániai szolgáltatónál szerződést kötni, hogy majd a magyarországi tarifáknál jóval olcsóbban telefonálhassanak. Az ügyeskedésre nem biztos, hogy lesz mód, a szakbizottság ugyanis jelezte: olyan szabályozást szeretnének, amelyben a szolgáltatók korlátozhatnák a roamingolás túlzott mértékű kihasználását.

"Valószínűleg lesznek olyan extra szabályok ebben a tervezetben, amelyek vagy időhöz kötik a roaming használatát, vagy egy olyan konstrukciót találnak ki, amely egy bizonyos limitet határoz meg, ami alatt díjmentes a szolgáltatás, felette viszont már vannak extra költségek " - mondta el az InfoRádiónak Khell Bogdán, a mobilaréna.hu főszerkesztője.

Megszüntetné Brüsszel az internetszolgáltatás korlátozását, lassítását is, ami szintén sokakat érintene - jelezte Khell Bogdán.

A tervezet ugyanis kitér arra, hogy szeretné eltörölni azt az egyébként Magyarországon is tetten érhető gyakorlatot, hogy a szolgáltatók bizonyos típusú internet-forgalmakat korlátoznak.

"Itt elsősorban a viber- vagy a skype típusú szolgáltatásokról van szó, Az unió szeretné, hogy bárki, aki egy szolgáltatónál internet-hozzáférést vásárol, az internet minden részéhez hozzá tudjon férni.

Szakértők szerint nem kizárt, hogy a roaming díjak eltörlése áremelkedést hoz a piacon, mivel a szolgáltatók várhatóan megosztva ugyan, de az összes előfizetőre ráterhelhetik a barangolás miatt felmerülő költségeiket.