Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ahogy a koronavírus Oroszországban is terjedt - és április harmadik hetében a 60 ezer ismert fertőzöttnél járt -, úgy válik egyre misztikusabbá, hogyan lehet, hogy az ország egyik régiója immunisnak tűnik a fertőzéssel szemben.

A 220 ezres Altáj régióban még egyetlen fertőzöttet sem találtak - írja a Moscow Times. Felmerül a kérdés, hogyan sikerül ilyen magas szinten megvalósítani a szociális távolságtartást és a karantént a világ egyik távoli vidékén?

A válasz az, hogy nem az egészségügyi hatóságok bölcs tevékenységének köszönhető a védettség, hanem valami másnak. Nevezetesen Ukok hercegnőnek, egy vaskori múmiának, akinek a sírját 1993-ban ásták ki a térségben. A hiedelemről Jerzanat Begenov, a szibériai régió kormányzóhelyettese számolt be. A misztikus múmiát a szibériai jégszűzként és az altaji hercegnőként is ismerik.

A fiatal nő a nomád Pazyryk törzs tatja lehetett, amely szkítákkal áll szoros rokonságban. Az utóbbi nép az időszámításunk előtti hetedik és harmadik század között élt ezen a vidéken. A múmia jól megőrződött tetoválásainak köszönhetően világhíres lett. Sírját gazdagon díszítették és hat lovat is eltemettek mellé. A tudósok azt feltételezik, hogy életében papnő vagy gyógyító lehetett.

A kiásást viták kísérték a helyiek körében, sokan úgy gondolták, hogy a kései utódok szentségtörést követnek el ezzel, amit földön túli erők bosszúja követ majd. Az Altaj régiót nem sokkal ezt követően földrengés sújtotta, amit a bennfentesek már az égiek ügyködésének tulajdonították. A Ukok hercegnő világ körüli úton járt, majd 2012-ben tért vissza a helyi múzeumba. Megtekinteni csak a Hold bizonyos állásai idején lehet. A helyiek szerint Hillary Clinton 2016-os elnökválasztási vereségében is közreműködött.