Megtalálták a lezuhant orosz gép törzsét

Búvárok megtalálták a Tu-154-es orosz repülőgép törzsét a Fekete-tengerben - jelentette az AP. Közben Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője megerősítette, terrorcselekmény nem szerepel az orosz hadsereg Fekete-tengerbe zuhant gépének katasztrófáját kiváltó feltételezett okai között.
Index.hu, 2016. december 26. hétfő, 14:43
Fotó: MTI/EPA

A hírszerzés is megerősítette: valamilyen idegen tárgy kerülhetett a hajtóműbe. Az orosz hadsereg Tu-154-ese vasárnap a Fekete-tengerbe zuhant, a roncsokat a szocsi partoktól másfél kilométerre találták meg. A gépen 92 személy utazott, 84 utas és 8 fős legénység - írja a Index a hírügynökségre hivatkozva.

Az utasok között volt a híres Alekszandrov művészegyüttes 64 tagja, valamint kilenc újságíró. A zenészek arra készültek, hogy a szíriai hmejmimi orosz légitámaszponton szolgáló orosz katonáknak adjanak koncertet.

Peszkovéhoz hasonló véleményt közölt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tájékoztatási részlege.

Nem találtak túlélőket, tíz holttestet már kiemeltek és azonosításra az orosz fővárosba, Moszkvába szállítottak. A mentő munkálatokban mintegy 3500 ember vesz részt, 39 hajó és vízi jármű, továbbá 135 búvárszakértő és hét mélytengeri kutatóhajó. A hatóságok a Földet szondázó műholdak felvételeit is elemzik majd a történtek felderítése érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK